+31629097305 info@4vitae.nl

Effecten van Psychofarmaca

Vertellen over verrassende, gewenste, ongewenste, positieve en negatieve effecten

Effecten van psychofarmaca zijn onbekend

Over de daadwerkelijke effecten van psychofarmaca is weinig bekend. Daarom is 4vitae samen met Ewout Kattouw – auteur van het boek “Wie is hier nu eigenlijk gek? – de cliënt, de psychiatrie of de maatschappij” hiervoor de Vertelkamer Psychofarmaca gestart.  We doen dit om ervaringskennis van alle betrokkenen – hulpvragers, partners, familieleden, behandelaren en alle andere mensen die iets kunnen vertellen over de effecten van psychofarmaca – bij elkaar te brengen.

Jim van Os

De vertelkamer is essentieel om bottom-up ervaringen te verzamelen en te analyseren - zo kan er gericht verandering worden geïntroduceerd
Vertel jouw ervaringen

Ruwe resultaten

Onderaan deze pagina worden de ruwe resultaten – de verhalen die mensen vertellen en de antwoorden die zijn geven over hun ervaring met deze medicijnen in de Vertelkamer Effecten van Psychofarmaca – beschikbaar gesteld voor iedereen. Dit doen we omdat we vinden dat alle gebruikers van deze medicijnen zelf moeten kunnen onderzoeken welke effecten deze medicijnen hebben. Die informatie is namelijk niet beschikbaar in de bijsluiters en vaak ook niet bij of via behandelaren.

Stand van zaken

We zijn gestart in november 2022. We hebben toen een aantal vrienden en bekenden gevraagd om over hun ervaringen met deze medicijnen te vertellen. En ook om ons feedback te geven op de  vertelkamer. Die is in december verwerkt.

Nu zijn wel klaar om op te schalen. Ons doel is meer dan 300 ervaringen vanuit alle perspectieven te verzamelen  voor eind februari 2023.

Als we meer dan 100 verhalen hebben gaan we deze pagina uitbreiden zodat iedereen ook kan zoeken naar de effecten van een medicijn. Daarmee stellen we de ruwe resultaten gratis beschikbaar voor heel Nederland.

Bruikbaarheid

Hieronder staat een overzicht van de antwoorden die mensen gaven op vragen over hun verhaal. Je kunt met je muis over alle vlakjes gaan om te lezen wat mensen vertelden. Deze webpagina werkt op desktops, laptops, tablets en telefoon. Maar op telefoons is het best allemaal klein en onhandig. Dus heb je een grote scherm? Gebruik dat dan!

Meer weten? Of meehelpen?

Wil je meer weten? Of wil je als (GGZ) organisatie helpen om de effecten van psychofarmaca zichtbaar te maken? Neem dan contact op via harold@4vitae.nl of info@ewout-kattouw.nl. U krijgt dan een eigen link waarmee u over de effecten van de medicijnen die uw instelling verstrekt, kunt laten vertellen door uw medewerkers en uw cliënten/hulpvragers. Dit is ook gratis.

Resultaten gebruiken?

Wil je als instelling of organisatie of verzekeraar meer te weten komen over de effecten van psychofarmaca? Neem dan ook contact op via de bovenstaande email-adressen of 0629097305 (Harold) of ‭0651966234‬ (Ewout) om een offerte te vragen.

Wil je zelf je ervaringen delen?

Druk dan op deze knop.

Onderzoek nu zelf de effecten

Hieronder staan de ruwe resultaten tot op heden. Hiermee kan iedereen onderzoek doen naar de effecten van de medicijnen. Als er meer dan 100 ervaringen gedeeld zijn gaan we ook het lezen over de ervaringen die mensen met een middel mogelijk maken.

Ga met je muis over “blokjes” om te lezen wat mensen schrijven. Je ziet dan ook de andere antwoorden die de verteller ga over het verhaal. Je kunt ook “labels” selecteren. Dan zie je welke combinaties van antwoorden gegeven zijn.

Afhankelijk van je scherm zijn sommige lange ervaringen niet leesbaar. Er staat dan ####. We werken eraan om dit de komende weken op te lossen.

Tenslotte, de ruwe resultaten worden minimaal eens per week aangevuld. Het kan dus even duren voor jouw ervaring zichtbaar wordt.