+31629097305 info@4vitae.nl

Human Intelligence

Besturen, transformeren, innoveren en monitoren met het oog op de wereld
Meer weten?

Welkom bij 4vitae

4vitae is een bureau en ontwikkelaar van diensten op het gebied van Human Intelligence.

Onze unieke benadering helpt commerciële, publieke en maatschappelijke organisaties om waarnemingskracht, opmerkzaamheid, creativiteit, kennis, kunde en inschattingsvermogen van mensen – medewerkers én belanghebbenden – centraal te stellen.

Wij helpen u het verschil te maken in onze complexe organisaties, instituties, markten en samenleving met behulp van de intelligentie van mensen.

 

 

Breed toepasbaar

Human Intelligence is breed toepasbaar voor publieke, maatschappelijke en commerciële uitdagingen.

Overheden, leveranciers en zorgorganisaties hebben last van een gebrek aan grip op het sociale domein en de jeugdzorg. Er mist echt zicht op de uitwerking van beleid én op de maatschappelijk bijdrage van de vele miljarden publiek geld.

Onze Human Intelligence toepassingen voor Sociaal&Jeugd bieden dat zicht wel door uw bestaande productiebesturing aan te vullen met continu narratief evalueren. Het sociaal domein & jeugddomein worden daarmee bestuurbaar op de maatschappelijke opgaven van de Wmo, Participatiewet en Jeugdwet.

Beheerders van vastgoed, winkelcentra, hotels en campussen hebben weinig zicht op het daadwerkelijke gebruik en de beleving van hun faciliteiten. Anderzijds zien en ervaren huurders, bewoners, medewerkers en bezoekers dit wel dagelijks.

Onze Human Intelligence toepassingen voor Facilitair&Gastvrij helpen hen daar inzicht in op te bouwen met behulp van de de opmerkzaamheid en toezichtkracht van alle aanwezigen. Dit leidt tot het vroegtijdig signaleren en verhelpen van een breed scala aan kansen en bedreigingen.

De betekenis en kwaliteiten van zorg voor mensen beperkingen, psychische kwetsbaarheden en dementie wordt vooral bepaald door de context en interacties tussen mensen. Deze zijn niet meetbaar. Wel merkbaar en dus vertelbaar.

Onze Human Intelligence toepassingen voor Zorg&Welzijn helpen beleidsmakers, bestuurders en managers van instellingen hun betekenis zichtbaar te maken, in te brengen in verantwoordingsdialogen en erop te besturen.

Veilig werken, beveiligingen van eigendommen, beschermen van kwetsbare installatie en het vroegtijdig signaleren en voorkomen van ondermijning zijn het werkgebied voor onze Human Intelligence oplossingen voor Safety & Security.

Met behulp van onze IBISS consultancy & solutions benadering helpen wij grote bedrijven en overheden om menselijke netwerken te bouwen die zowel toezicht houden als acteren op signalen.

Highlights klanttrajecten

4vitae heeft sinds 2010 bij meer dan 100 klanten trajecten begeleid. Een aantal highlights ….

Het gaat niet meer om wat u wilt weten van mensen

Het gaat om wat mensen willen dat u weet

Aanbod

4vitae kan u ontzorgen bij het ontwerpen en realiseren van oplossingen voor Human Intelligence. Wij verzorgen ook de opleiding van uw personeel of stakeholders.

U kunt ook bij ons terecht voor onderzoek. En indien gewenst kunt u uw hele Human Intelligence functie aan ons uitbesteden.

Trajecten

Trajecten zorgen dat klanten opgavematig gaan besturen, zicht en grip krijgen door narratief verantwoorden en hun impact op mens en omgeving maatschappelijk verantwoorden. Zie ons trackrecord voor meer informatie.

Onderzoeken

Narratieve benaderingen bieden opwindende nieuwe mogelijkheden voor onderzoek. Onze onderzoeksafdeling is u graag van dienst en levert rapportages die u zullen verrassen.

Opleidingen

Wij bieden diverse vormen van opleiding. Lezingen, workshops, meerdaagse cursussen en mini-trajecten over een breed scala aan onderwerpen. Mail voor meer informatie over ons aanbod.

Uitbesteding

Uitbesteding van de warme informatiefunctie is voor veel klanten aantrekkelijk. Wij ontzorgen van ontwerp tot operationele inbedding. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De bedoeling van een systeem is wat het doet

Niet wat het zegt dat het doet

En ook niet waarvoor het ontworpen is te doen

Onze laatste berichten

Wat is warme informatie?

Wat is warme informatie?

Warme informatie is één van de onderscheidende en essentiële aspecten van de 4vitae benadering voor opgavematig besturen. Dit is het tweede deel van een serie van drie blogs over de onmeetbaarheid van de kwaliteit van diensten, over warme informatie en opgavematig...

Lees meer
Is kwaliteit van diensten te meten?

Is kwaliteit van diensten te meten?

Kan de kwaliteit van diensten, denk aan zorg, sociaal domein, maar ook retail en bankieren, nuttig gemeten worden? Wat zegt dat cliëntervarings-onderzoek nou echt? Wat voor waarde moeten we hechten aan de meting van loyaliteit of betrokkenheid van medewerkers? Dit...

Lees meer
Van doelsturing naar opgavematig besturen

Van doelsturing naar opgavematig besturen

Het begon allemaal met een post van Tim Robbe op LinkedIn. Hij schreef: In het #sociaal #domein maken veel #gemeenten géén gebruik van een goed onderbouwde beleidstheorie, maar eerder van een wat matig doordachte beleidsideologie” Reden genoeg om in het gat te...

Lees meer
Besturen met opgaven in de langdurige zorg

Besturen met opgaven in de langdurige zorg

In deze blog bespreken we hoe organisaties beter bestuurbaar kunnen worden gemaakt door het ontsluiten van signalen en trends die verborgen zitten in de narratieven (verhalen, ervaringen, observaties) die van nature al in en om alle organisaties voorkomen. We laten...

Lees meer
Two cents on the emergence of Cynefin

Two cents on the emergence of Cynefin

Weather forecasters here in the Netherlands are dispatching warnings of temperatures rising to 50℃ (122℉)  during the Grand Départ of the 2015 Tour de France next Saturday in the middle of Utrecht, just a few miles from my house. Health experts warn that casualties, even mortal, can be expected.

Lees meer

 

 

Doorpraten?

Gebruik dit formulier. Ga naar de contact pagina, of mail naar info@4vitae.nl