Ontdek de kracht van warme data

Omdat iedereen gehoord moet worden
Plan kennismaking

Warme data geeft zicht, inzicht en grip

Veel organisaties sturen vooral met koude data. Cijfers en statistieken. Ze doen weinig met wat mensen weten, ervaren, observeren en hoe ze samenwerken.

Dat is zonde want daarin zit veel waarde: kennis, signalen, trends en perspectieven die zicht, inzicht en grip kunnen versterken.

4vitae helpt die waarde te uitsluiten met gestructureerde en boeiende vertel- en betekenisgevings-processen.

Hierdoor ontstaat warme data die kan bijdragen aan persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke uitdagingen.

Warme data helpen koude data beter te begrijpen

Warme data geven zicht op relaties, betekenissen en dynamieken van complexe systemen. Warme data bieden nieuwe mogelijkheden koude (kwantitatieve) data te begrijpen

 

Nora Bateson, directeur The International Bateson Institute

Maak een afspraakNeem contact op

Warme data zijn breed inzetbaar

Warme data helpen bij een breed scala aan uitdagingen. Overal waar mensen net zo belangrijk – of zelfs belangrijker – zijn als cijfers kan warme data helpen om meer balans te brengen in het besturen of managen op zowel zachte, menselijke, ethische en hard economische en procesmatige aspecten.

In de praktijk zijn de meeste van onze klanten actief in het sociaal domein, onderwijs, zorg, welzijn, publiek bestuur, beleid, innovatie of veiligheid. De ervaring die we daarbij hebben opgedaan is nu gebundeld in vijf oplossingen:

Sociaal domein & onderwijs

Warme data is essentieel voor beleidsevaluatie, monitoring, zorglandschap-innovatie en verantwoorden Wmo, participatiewet, jeugdwet en (passend) onderwijs. Lees meer ….

Zorg, GGZ & welzijn

Wij helpen ziekenhuizen, GGZ/herstel instellingen, welzijnsorganisaties en dementiezorg impact zichtbaar te maken, te verantwoorden en daarop te besturen. Lees meer ….

Innovatie & marketing

Wij helpen uw gebruikers, toeleveranciers, afnemers en klanten te betrekken bij innoveren van producten en diensten. Voor feedback, business intelligence, dienstinnovatie en marketing is de participatieve aanpak superieur.

Veiligheid & beveiliging

Wij bouwen menselijke toezichtnetwerken gericht op vroegtijdig signaleren en pareren van sluipende gevaren rondom ethiek, veiligheid, beveiligen, terrorisme, diefstal en ondermijning die gemist worden door Big Data, tekstmining en AI.

Beleidsvorming & evaluatie

Met participatieve beleidsevaluatie, omgekeerde beleidsvorming en vooraf evalueren maakt uw beleid een zachte landing in de praktijk. Lees meer …

Zoekt u iets anders?

Naast deze oplossingen heeft 4vitae brede ervaring met het ontwikkelen van nieuwe en hergebruiken van bestaande participatie-toepassingen. Heeft u een probleem of wens waarbij participatie mogelijk kan helpen? Neem dan contact op ….

Klanten aan het woord

Als je helemaal plat slaat wat 4vitae doet, dan vervangen ze vragenlijsten en interviews door een slim proces om mensen te laten vertellen over hun ervaring met producten, diensten of waarnemingen over markten, maatschappij of organisaties.

Het is vooral slim om ze óók helpen die mensen zelf de opvallende en waardevolle zaken daarin te ontdekken en ontsluiten. Je krijgt er als het ware gratis een heel onderzoeksnetwerk bij.

Dat daar een enorme bak kennis over innovatiemanagement, kenniskunde, complexiteitskunde en sensemaking (betekenisgeving) achter zit was voor mij een van de grote verrassingen.

We hebben samen de innovatiekant van een aantal ontwikkelprojecten van vers/laag bewerkt voedselproducten met hun narratieve aanpak weten te versnellen. Het is altijd weer verrassend hoe krachtig dat zelf-onderzoek van verhalen door gebruikers is. Onze ontwikkelaars maken er gretig gebruik van.

Wouter de Heij

CEO, TOP BV

4vitae heeft de evaluatie van de pilot ‘versterken eerste lijn’ gedaan om de praktijk en de waarde voor de inwoners zichtbaar te maken. Dit was een schot in de roos, de evaluatie is rijk aan verhalen en laat zowel de meerwaarde voor de inwoner als het positieve effect op de uitgaven zien.

Karen Houwen

Directeur, Ons Stede Broec

Sla een brug met warme data

Tussen burgers, beleidsmakers, politici, patiënten, professionals, inwoners, ouders, gebruikers, ontwerpers, klanten, docenten, managers, experts, toeleveranciers, afnemers en medewerkers ….

 

Welke brug wilt u bouwen?

Warme Data is de brandstof voor het kampvuur dat uw organisatie of uitdaging nodig heeft

4vitae helpt u om iedereen te betrekken bij evaluatie, cocreatie, innovatie, onderzoek, beveiliging, strategievorming, product-ontwikkeling, besturing en/of verantwoorden

Ontdek onze klanttrajecten

Met onze oplossingen bieden we bestuurders, directeuren, managers en teamleiders de mogelijkheid om organisaties en individuen meer ruimte te geven. Warme Data bieden zicht op de zachte en tot dusver ongrijpbare aspecten die voorheen moeilijk te besturen waren.

Wat onze oplossingen verder uniek maakt, is hun gestructureerde, betaalbare en effectieve karakter. Of u nu op zoek bent naar een eenmalige, compacte onderzoeksaanpak of naar een continue, grootschalige implementatie op organisatieniveau, wij bieden flexibele oplossingen die passen bij uw behoeften.

Krijg ook zicht en grip op de onzichtbare aspecten van uw organisatie met onze doordachte en participatieve aanpak. Maak gebruik van onze oplossingen om niet alleen te begrijpen, maar ook daadwerkelijk deze essentiële aspecten te besturen.

Trajecten sinds 2005

Sectoren

Landen

Narratieven

Doorpraten of een vraag?

Of stel hem hier ...

Download gratis Whitepaper "versterken van invloed van inwoners op beleid in het sociaal domein

Samen evalueren als verbinding tussen uitdagend besturen en maatschappelijk verantwoorden van publieke goederen

Gefeliciteerd. Je bent ingeschreven.